Vorig jaar viel de 100ste geboortedag van Truus van Lier gelijk met de lockdown, bijna niets ging door. Dit jaar des te meer! Zo is er op 8 mrt as in Broese een bijzondere boekpresentatie.

Boekpresentatie ‘Truus van Lier’ met speciale spreker Maarten van Rossem
dinsdag 8 maart 2022 18:30

Op dinsdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, vindt bij ons de boekpresentatie plaats van ‘Truus van Lier’. Schrijvers Kees van Domselaar en Michiel van Diggelen hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar deze dappere verzetsvrouw, en tijdens de presentatie vertellen zij meer over hun onderzoek. Speciale spreker en historicus Maarten van Rossem zet de avond op zijn karakteristieke manier luister bij, dus dat belooft een bijzondere boekpresentatie te worden! Schrijf u dus snel in en luister mee.

Over het boek:
In het najaar van 1943 werd Truus van Lier (1921-1943) in concentratiekamp Sachsenhausen gefusilleerd. Zij nam al vroeg deel aan het verzet tegen de Duitse overheersing. Wat dreef haar, welke noodlottigheden bepaalden haar korte leven? De auteurs schetsen vanaf het begin van haar schooltijd het levensverhaal van deze Utrechtse verzetsvrouw. Truus van Lier groeide op in een liberaal Joods milieu, volgde een gymnasiumopleiding en studeerde rechtswetenschappen. Ze raakte als student meer en meer betrokken bij het verzet, sloot zich aan bij de roemruchte verzetsgroep CS-6 en wist te infiltreren in de Waffen SS. Op vrijdag 3 september 1943 vermoordde ze de Utrechtse NSB politiecommissaris G. Kerlen en dook onder. Enige dagen later werd ze in Haarlem verraden door één van haar eigen mensen, een jonge Joodse verzetsvrouw, die een relatie bleek te hebben met een charmante Duitse officier.

Kees van Domselaar (1954) is dichter en publicist. In 2019 verscheen zijn derde gedichtenbundel bij uitgeverij De Arbeiderspers, getiteld ‘De stille fanfare’. Hij was lange tijd als docent Nederlands en plv.rector verbonden aan het Christelijk Lyceum Zeist. Michiel van Diggelen (1957) is leraar economie, publicist en romancier. In 2013 verscheen zijn omvangrijke biografie van de schrijver Ab Visser. Van de roman ‘De exodus van Hendrik Peter Scholte’ (2018) verschijnt binnen afzienbare tijd het tweede deel.

Datum: dinsdag 8 maart | 18.30 – 20.30 uur | Gratis toegang
Inloop: 18.30 uur
Aanvang: 19.00 uur
Signeren en borrelen: 20.00 – 20.30 uur

Wilt u bij de boekpresentatie aanwezig zijn, meld u dan aan via klantenservice@broese.nl
Verder volgen wij in de winkel het RIVM advies, dus let op uw veiligheid en de veiligheid van anderen.